ŠTA JE COACHING ?

Kroz coaching proces možete doći do rešenja svog problema ili izazova sa kojim se trenutno suočavate ili ga imate već neko vreme.

Coaching je razvojni proces, i pretežno se odnosi na promenu, u kojem coach podržava klijenta na različite načine, kako bi klijent lakše napravio pomak iz sadašnjeg u buduće stanje. Coach sluša, podržava i pomaže klijentu, sa ciljem da klijent razvije svoje sposobnosti i prepozna svoje resurse i mogućnosti, da što lakše i brže ostvari svoje ciljeve.

Tokom procesa se povećava emocionalna inteligencija kao i svesnost.

Sam proces coachinga se sastoji od pitanja procesna ili regularna na koje klijent traži odgovore. Na taj način se pokreće novi način razmišljanja koji dovodi do novih saznanja i spoznaja, što klijentu omogućava da sagleda širu sliku, prepozna svoje sposobnosti i resurse, da donese odluku i dodje do „goriva“ koje će ga pokrenuti na akciju.

Razgovor izmedju klijenta i coacha je poverljiv i ostaje isključivo izmedju klijenta i coacha. Coaching proces je neiscrpan i može obuhvatati puno tema, koje sam klijent bira.

Coaching razgovor se sastoji od pitanja koja su precizna, otvorena, direktna, ponekad izazivačka kako bi klijent dopreo do same svoje suštine, podigao svest i pokrenuo na akciju.

Coaching proces omogućava klijentu da lakše napravio pomak iz sadašnjeg stanja u kojem ima neki problem, izazov ili želju da nešto ostvari u buduće stanje koje sam klijent želi i izabere za sebe.

U coaching-u se govori o danas i sutra. Pitanja o prošlosti se postavljaju tek toliko da bi se dobio kontekst, a ne da bi se bavili prošlošću.

Kroz coaching proces možete doći do rešenja svog problema ili izazova sa kojim se trenutno suočavate ili ga imate već neko vreme.

Coaching je razvojni proces, i pretežno se odnosi na promenu, u kojem coach podržava klijenta na različite načine, kako bi klijent lakše napravio pomak iz sadašnjeg u buduće stanje. Coach sluša, podržava i pomaže klijentu, sa ciljem da klijent razvije svoje sposobnosti i prepozna svoje resurse i mogućnosti, da što lakše i brže ostvari svoje ciljeve.

Najkraće rečeno, coaching je proces gde klijent pravi pomak iz sadašnjeg u buduće željeno stanje.

Uz podršku coach-a šanse su mnogo veće da ostvarite u životu ono što želite.

ŠTA JE LIFE (ŽIVOTNI) COACHING ?

Danas se jako puno govori o coachingu, ali ne bez razloga, jer od ovog procesa možemo dobiti jako puno.

Životni coaching je fokusiran na celokupni uspeh i napredak pojedinca i obuhvata sve segmente života a to su: naše misli i emocije, zdravlje i fizički izgled,  veze i odnosi, posao i karijera,  finansije.

Life coaching usmerava ka akciji.

Izmedju onog što je sada i što želimo da bude postoji odredjeni jaz.

Coach je osoba koja vas podržava, sluša radoznalo i pomaže vam da – prevazidjete- taj jaz izmedju sada i onoga što biste želeli postići.

Taj jaz, ta razlika izmedju ovde i tamo sastoji se od predrasuda, uverenja, principa, stavova, navika, sećanja, strahova, ….. koja nam ne dozvoljavaju da napravimo pomak, akciju i drže nas tu gde smo sada, pri tom osećajući se kao da smo zaglavljeni i da ne možemo se maknuti.

Kroz sam proces coachinga podižući svest i ohrabrujući pojedinca, coach vam pomaže da preuzmete odgovornost za sopstven život i podstiče vas da stignete tamo gde Vi želite.

Ja vam ne nudim coaching već benefite i promenu koju možete dobiti kroz coaching proces.

COACHING SESIJE 1 NA 1

Vrlo često kada smo u „slici“, koja predstavlja naš život, mi ne možemo videti celu sliku niti ram slike i zato nam je potreban neko ko će nam pomoći da sagledamo tu sliku, odnosno naš život.

Kroz coaching sesije 1 na 1, kao coach vam postavljam ciljana pitanja, ili zajedno prolazimo kroz procesne vežbe, kako biste došli do odgovora koji su već u vama, ali ih ne prepoznajete.

Prepoznavajući odgovore koji su u vama, kao i svoje sposobnosti vi ćete dobiti gorivo da se pokrenete u pravcu koji je idealan za vas i uraditi ono za šta ste sposobni.

Kao coach verujem u vas, mislim da ste divno biće i da zaslužujete uspeh u svakom pogledu.

Uz moju podršku i kroz coaching doći ćete do samopouzdanja i samopoštovanja, razumećete sebe ljude koje volite i svoje okruženje, imaćete više smeha, veselja i dobre odnose, postizaćete više uspeha sa lakoćom i osmehom. Počećete da vrednujete i poštujete sebe i svoj život, znajući šta hoćete i želite.

Za coaching sesije vi birate teme i mogu obuhvatati sve aspekte Vašeg života.

Uvek ću biti tu za vas, saslušati, podržati i pomoći, jer verujem u vas i znam da možete od svog života napraviti bajku onu koju vi želite pričati. Kao coachu fokus će mi uvek biti na vašu najvišu viziju koju imate o sebi i svom životu i na to ću vas uvek vraćati i podsećati.

Na vama je da činite korake koji će biti neophodni da biste promenili rezultat, ali uz podršku nekoga ko vas razume i ko će biti vaš vetar u ledja sve ide lakše i brže.

Korak po korak, uz moju podršku, svedočićete promenama koje će vam doneti velike rezultate.

DA LI JE COACHING ZA MENE ?

Ukoliko osećate da vam nedostaje motivacija, konstantno sumnjate, osećate da ste zaglavljeni ili imate osećaj da ste izgubili pravac, želite nešto promeniti u svom životu, želite nove bolje rezultate, coach je neko ko vam može pomoći da se suočite sa uverenjima koja vam ne dozvoljavaju da vidite dalje i napredujete.

Coach će vam pomoći i podržati vas da preispitate i testirate svoje ideje, da otkrijete vaše vrednosti i postupite u skladu snjima, da postavite i ostvarujete sopstvene ciljeve a ne tudje, jednom rečju da živite život po svojoj meri i sopstvenim vrednostima pri tom razumevajući sebe i ljude oko sebe.

ŠTA MOŽETE DOBITI TOKOM COACHING PROCESA ?

 • Da definišete trenutno stanje poslovno, ljubavno ili društveno
 • Da iskristališete i definišete buduće stanje, šta želite u svojoj budućnosti
 • Da osvestite koliko ste važni i vredni
 • Da prepoznate i definišite sopstvene vrednosti kao i vrednosti kojima težite
 • Da svoj život uskladite sa sopstvenim vrednostima
 • Da kreirate i ostvarite svoje ciljeve, a ne tudja očekivanja
 • Da lakše preuzmete odgovornost za sebe i svoj život
 • Da uspostavite harmonične i kvalitetne odnose
 • Da lakše prevazidjete problem ili tešku situaciju
 • Da iz prošlosti izvučete najbolje, da je otpustite i oprostite sebi i drugima
 • Da lakše donosite odluke
 • Da se rešite negativnih emocija koje su posledica prošlosti
 • Da umanjite i rešite se stresa i napetosti
 • Da prepoznate uverenja koja vam ne služe i zmenite novim korisnijim
 • Da prepoznate resurse i mogućnosti za postizanje cilja

U COACHING PROCESU MOŽETE SE BAVITI SLEDEĆIM TEMAMA:

 • Uvid u vrednosti kojima težite
 • Definisanje svojih ciljeva i mogućnosti
 • Pronalaženje novih ideja i rešenja
 • Pronalaženje potencijala i podrške
 • Zamena ograničavajućih ponašanja, željenim ponašanjem
 • Planiranje karijere
 • Uspostaviti harmoniju izmedju aspektima života

ŠTA COACHING JESTE A ŠTA NIJE ?

Coaching je konverzacija u kojoj coach kroz razna otvorena pitanja pomaže klijentu da dodje do idealnog rešenja za sebe, da podigne svoj nivo svesnosti i olakša sticanje uvida kroz odgovore do kojih dolazi.

Ta konverzacija nije klasičan razgovor već ciljani razgovor.

Coaching nije davanje savita. U coachingu se ne radi o prošlosti već je fokus na budućnost, ciljeve i progres.

Profesionalni coach nikada vam neće reći „da niste u pravu“ zato što zna da svaka osoba ima svoju istinu.

Coaching nije isto i razlikuje se, od profesionalnih oblasti kao što je psihoterapija, mentorstvo, konsalting, psihologija ili psihijatrija.

COACHING I NLP ?

Coaching je zanat a NLP je alat za taj zanat. Ono što ih spaja je:

– Fokusiranost na cilj,

– Razbijanje velikih ciljeva u male dostižne korake,

– Svaka osoba poseduje sve potrebne resurse,

– Velike promene i dostignuća se mogu postići kroz male korake,

– Učenje je životni proces.

Raduje me Vaša spremnost i odluka da zajedno putujemo ka životu vaših snova.

Kontaktirajte me i krenimo zajedno na to putovanje.

Za vaš uspeh,

Sneža.